Veel gestelde vragen

9. Verzekeringen

Als u een woning huurt, is het van groot belang dat u uw verzekeringen goed geregeld heeft. Naast de verplichte wettelijke aansprakelijkheidsverzekering, is het ook erg belangrijk om zelf een inboedelverzekering af te sluiten. Verzeker het huurdersbelang (zelf aangebrachte verbeteringen in de woning) mee in de inboedelverzekering.

Ook is een glasverzekering aan te raden. Bij appartementen is dit vaak meeverzekerd in de verzekering van de VvE en derhalve dan niet nodig. Mocht er in uw appartementencomplex een Vereniging van Eigenaars zijn, vraag dan aan onze servicedesk (servicedesk@beauvastgoed.nl) na of een glasverzekering nodig is.

Helaas komt het vaak voor dat huurders onvoldoende of helemaal niet verzekerd zijn. Het is dan vervelend als een schade niet wordt vergoed.

Als er schade aan uw meubels of andere spullen is door een probleem in uw woning dan valt dit onder uw inboedelverzekering. Het is daarom erg belangrijk om zelf een goede inboedelverzekering af te sluiten.

Een opstalverzekering hoeft u niet af te sluiten, dit wordt geregeld door de verhuurder.

Wij zijn niet verantwoordelijk en aansprakelijk voor schade aan uw inboedel die ontstaat door een mankement in uw woning.

U dient zelf te zorgen dat u hiervoor verzekerd bent

Geen antwoord op uw vraag?

Als uw vraag niet wordt beantwoord in de veel gestelde vragen, neem dan contact met ons op.