Woningen

1. Starten met huren

Gefeliciteerd met uw nieuwe woning! Wat moet u regelen bij een verhuizing?

Regel uw gas, water en elektra op tijd. 

In sommige gevallen wordt de energieleverancier gekozen vanuit de verhuurder. Is dit niet het geval dan kiest u zelf de energieleverancier die het beste bij u past.

Mocht uw nieuwe woning voorzien zijn van stadsverwarming dan kunt u niet overstappen naar een andere warmteleverancier. Er is vaak maar één partij die de warmte aan u levert.

Voor water hoeft u zich alleen maar aan te melden bij het waterbedrijf van uw regio.
Sluit op tijd een abonnement af voor televisie, internet en telefonie, zodat u hier direct gebruik van kunt maken.
Mocht u al een abonnement hebben dan kunt u deze meestal meenemen naar uw nieuwe adres.
Binnen 2 maanden na opleverdatum dient u uw nieuwe adresgegevens door te geven aan de gemeente. Inschrijven kan vaak online via de website van de gemeente met uw DigiD gegevens. De brief die u ontvangt van de inschrijving ontvangen wij graag via verhuur@beauvastgoed.nl.

In sommige gemeenten heeft u een huisvestingsvergunning nodig. Meer informatie hierover vindt u op de website van de betreffende gemeente.

Wij raden u aan een inboedelverzekering af te sluiten. Verzeker het huurdersbelang (zelf aangebrachte verbeteringen in de woning) ook mee in deze verzekering. 

Ook is een glasverzekering aan te raden. Bij appartementen is dit vaak meeverzekerd in de verzekering van de Vereniging van Eigenaars en derhalve dan niet nodig. Mocht er in uw appartementencomplex een Vereniging van Eigenaars zijn, vraag dan aan onze servicedesk (servicedesk@beauvastgoed.nl) na of een glasverzekering nodig is. 

Een opstalverzekering hoeft u niet af te sluiten, dit wordt geregeld door de verhuurder.

Alle ingrijpende wijzigingen en/of aanpassingen aan de woning dienen ter goedkeuring aan de verhuurder worden voorgelegd (zoals bijv. het aanbrengen van een zonnescherm, plaatsen extra kasten in de keuken, plaatsen/verwijderen wanden e.d.).

Indien u een nieuwbouwwoning betrekt is vaak een woonwijzer beschikbaar. Alvorens u werkzaamheden (schilderwerk, vloeren leggen, e.d.) gaat uitvoeren raadpleeg altijd de tips in deze woonwijzer. Vraag uw verhuurder of een woonwijzer voor uw woning beschikbaar is.

Geef uw nieuwe adres door bij belangrijke instanties en natuurlijk aan familie en vrienden. Dit kunt u eenvoudige zelf doorgeven, maar u kunt ook gebruik maken van een verhuisservice via postnl.nl.

Wijzigt uw gezinssituatie geef dit dan aan ons door.
Voor het houden van huisdieren dient u voorafgaand schriftelijk toestemming te krijgen van ons. 

Geen antwoord op uw vraag?

Als uw vraag niet wordt beantwoord in de veel gestelde vragen, neem dan contact met ons op.